Cateva alte idei pentru spoturile Salvati Rosia Montana

24 06 2012

Vad ca a aparut astazi un al doilea spot din seria (?) deschisa de Morgenstern, de data asta cu Bucur in rol principal. Sunt realmente ingrijorat si nu imi dau seama de ce a durat ATAT de mult pana a venit sequel-ul. Si imi dau seama ca, daca actori care ar face orice pentru suma corecta avem, singurul motiv care a tinut echipa de productie pe loc a fost, evident, lipsa de idei. Asadar, ma simt dator, ca un bun cetatean, sa pun pe masa un plan rapid de continuare a campaniei, gandindu-ma la alte utilizari ale aurului, in existenta noastra obisnuita.

  • Aurul este rezistent la bacterii si este o componenta importanta a aparatelor pace-maker. Actor X, la birou, in arsita arzatoare, isi rupe camasa, arata urma unei operatii, infige cutitul in coaste, deschide cutia toracica, isi smulge pace-maker-ul si foloseste rapid cele 0.4 secunde ramase de viata spunand esti multumit, Basescu? ‘Tot aurul meu. Sper sa fie de ajuns’.
  • Din vechi timpuri, japonezii au adaugat pelicule fine de aur fie mancarii, fie lichidelor, iar indienii si egiptenii il inghit sub forma de capsule, pentru proprietatile similare vitaminelor. Actor X, la birou, in mijlocul grindinii, isi baga degetele pe gat, vomita pe masa, cauta cu degetele in dejectii si gaseste o capsula semi-digerata. Aplica apoi replica de final, in vomitatul aprobator al echipei de filmare.
  • Aurul are si proprietati de catalizator chimic, fiind o componenta a unor produse de curatenie. Actor X, la birou, cu nori amenintatori de ploaie, cara un covor ud in spinare, inclina covorul spre un lighean, asteapta pana se scurge totul, tranteste covorul la o parte, ia ligheanul, il pune pe masa, isi baga mainile in laturi si da replica de final, in timp ce echipa de creatie se gandeste cat va costa sa dai pe post un spot de 17 minute.
  • Aurul are si rol de a bloca undele solare, iar vizoarele astronautilor au o microfolie protectoare din metalul pretios. Actor X pluteste imponderabil in spatiu, alaturi de un birou, cu o furtuna solara in spate. Isi razuie insistent vizorul, dar toate bucatile de folie de aur care zboara la intamplare sunt greu de prins, mai ales cand esti deja orb. Echipa de productie ingroapa spotul si se hotaraste sa aloce restul milioanelor de euro bugetate maretului episod final.
  • Aurul are in continuare si rol de etalon monetar, fiind unul din principalele moduri in care sunt constituite rezervele unei tari sau banci centrale. Mugur Isarescu sta la birou, in sala tezaurului, din subsolul BNR. Nu este nici ploaie, nici furtuna, pentru ca temperatura si umiditatea sunt controlate electronic. In spate, stanga si dreapta sunt stive cu lingouri. 200 de tone. ‘Tot aurul meu. Sper sa fie de ajuns’. La plecare, echipa de filmare iese tragand de lazile de echipamente, iar a doua zi femeia de serviciu gaseste o stiva de camere, lumini si proiectoare, dosite dupa un raft de pe care lipsesc niste lingouri.

Si nu uitati, dragii mei, nimeni nu va fura niciun aur de pe maini, din urechi sau din gura. Aurul ala e bine-merci, de sute de ani, in pamant.


Actions

Information

2 responses

25 06 2012
Aur de fashion nu de clinica

Daca aurul este atat de bun, de ce il cumpara lumea din Turcia si il poarta la gat, urechi si pereti?
Vezi tu, oricat de benefic ar fi un lucru, acesta este exploatat pentru cu totul si cu totul alte lucruri.
Toata lumea se plange de saracia din Rosia Montana….iar ce intreb eu este:
Exploatarea aurului este singurul lucru care ii poate “salva” pe oamenii de acolo?
Faceti dracului ceva cu tara asta ca din cauza asta nu aveti unde munci si nu mai plangeti de mila ca se duce totul de rapa pentru ca tot din cauza nepasarii si a ignorantei se duce.

3 07 2012
nugro

Cu voia dvs., un alt scenariu:
Aurul este cel mai bun dintre cei mai buni conductori electrici, este rezistent la coroziune si poate fi tras in fire foarte subtiri. Din aceste motive este folosit la foarte multe circuite electronice.
As vrea sa-l vad pe Mihai Gotiu cum isi despica tastatura cu toporul si culege toate firele de aur de acolo, apoi cum isi toaca telefonul si recupereaza cu saitrocul cipurile cu aur in componenta, iar inainte de a se urca la volan se opreste in fata masinii si roaga senzorii de declansare a sistemului airbag sa se dezica de aurul din componenta lor.
Liniste…

Leave a comment