Barbatii cu borseta sunt niste dubiosi. Clar*

27 09 2009

Ma uitam la unul zilele astea si ma intrebam ce ar putea sa aiba in borseta aia neagra pe care o tinea in mana. Nu am reusit sa ma prind. M-am gandit la mine. Aveam un telefon, portmoneul si cheile, in buzunarele pantalonilor. Ma uitam la el. Avea jeans, deci patru buzunare full-size si unul subdimensionat standard. Peste jeansi avea si o vesta gri cu inca un miliard de buzunare cu capsa, cu fermoar, verticale sau oblice. Spatiu de depozitare? Check.

Atunci, de ce trebuie sa duci in mana – da, imi place sa am mainile cat se poate de libere cand merg – o borseta? Ce ai in ea, tampoanele? Crema de maini si servetelele umede cu care te stergi dupa ce te freci de vreo nefericita in metrou? Strap-on-ul cu care ti-o trage prietena? Desi sincer cred ca exista o relatie stricta borseta-prietena. Nu poti avea decat una din doua. Nu le vad colocuind, fiecare de cate o mana a dubiosului cu borseta.

Inteleg rolul posetei la femei. Femeia locuieste in poseta. O femeie isi poate baga un apartament cu trei camere in poseta si ii mai ramane loc sa parcheze si masina intr-un buzunar. Poseta unui femei poate trece oricand drept cartier rezidential pentru unsprezece familii de chinezi. Numai sa nu fie si chinezoaice, ca atunci ajungem la conceptul de poseta-in-poseta si asta e la un cu totul alt nivel de Kung-Fu. Dar, revenind din balarii, la barbati conceptul de borseta este complet contra naturii.

Sa fie clar, acceptabile pentru barbati sunt backpack-ul sau geanta, de preferinta diagonala, de laptop. Daca in geanta nu incape un laptop, e gay. Daca ai o geanta in care incape totusi chinuit un netbook, esti de doua ori gay. Pentru ca ai netbook. Gayule.

Nu sunt acceptabile borsetele de mana. Borsetele care se leaga la mijloc sunt acceptate doar daca lucrezi in Obor si le umpli cu seminte. Nu sunt acceptabile cacaturile alea mici de gentute-portmoneu cat palma, pe care le purtati pe umar, eventual si deasupra unei burti. Riscati sa va intre in buric si sa le pierdeti. Nu sunt acceptate borsetele uber-trendy gen Nike, Adidas, Puma. Singura conditie cu care le poti purta este sa tii in ele sosetele transpirate de la fotbal si tubul de Ben Gay, la care trebuie sa asortezi suvite vopsite blond si ghiul de aur.

*(Not for the masses) Stiu ca ai si tu o borseta, dar la tine e in regula. Sunt alte lucruri care sar mai intai in ochi cand vine vorba de dubiosenie.


Actions

Information

37 responses

28 09 2009
dAImon

Mă, habar n-am despre ce tip de borsete vorbeşti tu acolo, dar am văzut d-alea din piele maro sau neagră, frumoase, legate, le agăţi de încheietura mâinii. Şi au fix rolul să-ţi golească buzunarele de: telefon, chei, pixuri, poate piepten, portmoneu sigur, dacă mai vrei să bagi şi un ghemotoc de hârtie în buzunar dă pe-afară.

Nota bene: personajele care purtau astfel de borsete erau în general oameni grizonaţi, 40+ ani… poate doar aşa a fost moda pe vremea lor.

9 10 2009
Daniel Mihai Condurachi - photographer from Iasi Romania

Zilele trecute am mers cu sotia sa cumparam cadou soacrei. Ne-am oprit la posete. Acolo era un stand si cu borsete. M-am intrebat cine cumpara asa ceva. Citind ce ai scris imi dau seama ca are cine le cumpara. Dar totusi cine-s acestia? Pentru ce mi-ar trebui mie o borseta? Cu cine m-as identifica?

E drept ca se intampla sa ma deranjeze portofelul si telefonul in buzunarele de la pantaloni, dar ma salveaza sotia cu poseta ei.

Totusi daca mi-as pune in borseta tot ce am prin buzunare ar trebui sa car borseta in mana. As fi legat de o chestie. Chiar daca as folosi cordelusa borsetei tot m-ar deranja si mi-ar fi ingradita libertatea.

Ca fotograf am de carat cateodata in buznare mai mult decat portofelul si telefonul… acumulatori, laveta pt lentile s.a. Totusi tot nu se justifica borseta

17 12 2009
anda

Doamne ce comentariu, de ce nu ar purta si barbatii borsete??
Iti spun eu draga ce ar putea sa aibe intr_o borseta, cheile de la ap, de la masina, actele , banii, nu un strap-on, scuza-ma dar cred ca tu esti adevarata obsedata , asta porti tu intr-o geanta??

17 12 2009
sicktired

Pisi, esti funneh! Tu nu te-ai prins ca e blog scris de un barbat, nu? Blonduto

1 01 2010
Marius Malinescu

Nu doar barbatii grizonati sau gay au nevoie de o borseta. In general un accesoriu de acest tip este detinut de o persoana care nu-si umple buzunarele cu diverse obiecte pentru a capata umflaturi mai mari decat are de la natura. Mai mult cand ai toate lucrurile intr-o borseta (care poate fi de mana de umar, cu maner sau curea) inseamna ca te schimbi zilnic de hainele purtate. Adaug ca eviti sa te asezi pe telefon (mai ales daca ai unul bun), nu scoti pe masa in restaurant tot ce ai prin buzunare ca sa stai la o cafea (brabatia nu sta in 2 telefoane, chei de masina si un portofel slinos de la frecarea din buzunar). Tine putin de cum vrei sa arati ca barbat pe strada, elegant cu haine care pun in valoare linia corpului (daca ai asa ceva si nu detii doar o burta paroasa) sau un corp mirositor care baleste dupa fiecare femela ce ii apare in ochii injectati. In acest caz articolele din buzunar stau frumos in geanta. Revenind la portofel mai multe carduri inseamna potenta financiara iar mai multe carduri ingrijite nu incap in chestia care o tii in buzunar (numit portofel de calatorie). O Carte de Identitate curata, alba, nelipicioasa se pastreaza tot intr-o geanta (borseta daca vrei). Persoanele 40+ reprezinta doar o eleganta apusa.

Pt. Dl. Condurachi – e mai bine sa va care sotia obiectele personale (ca doar de aceea te insori) decat sa aveti o geanta(borseta) eleganta si pe strada sa formati un cuplu bine imbracat cu accesorii adecvate dupa care lumea sa se uite cu admiratie. Sunteti fotograf si probabil o geanta profesionala pentru obiective v-ar incurca. Le puteti tine in buzunare ca nu se strica, nu se umplu de praf sau scame sau… dati-le tot sotiei sa le care.

9 02 2010
Dorin Negrea

Probabil nu te-ai gandit, ca unele persoane au nevoie de o borseta de acest tip, ca sa aiba totul la indemana. Sunt aproape convins ca acestea sunt facute pentru persoanele de afaceri in general, in ea se pot pune chiar si unele acte, sa ne gandim ca unii au nevoie de telefoane tip Ipod ori telefoane mari, in general cu mai multe functii necesare, care cu siguranta nu incap in buzunare si daca ar incapea ar arata extrem de urat (imagineaza-ti umflatura din pantaloni). Plus ca e comoda in situatiile in care nu ai nevoie de multe lucruri. Sa nu ne mai gandim de faptu ca unii nu au decat cheile de la casa proprie chei de birou, chei de masina, chei de cine stie ce cutii postale, cheii de nu stiu ce fel de poarta. Cum ar fii daca o persoana care nu e imbracat in costum sa scoata un pix in fata semnarii unui act oficial din buzunar (nu ar fii cam taraneste?!). Cat despre “gay” confunzi omu cu borseta cum manelistu tipic ori vreun bisnitar.

22 02 2010
Jean Gherase

Salutare,

Sunt purtator de “gorseta”.
Pana sa am acest accesoriu, am rupt buzunarele la cateva perechi de pantaloni, inainte ca ei sa ajunga sa fie aruncati la gunoi.
De obicei e ascunsa de tricou sau de bluza si se vede ca nu este estetica situatia, numai ca, am in ea actele, cardurile, cheile, …..
Nu cred ca te poti mandri daca porti asa ceva, e doar un accesoriu care pentru unii se justifica.

22 02 2010
Geo

Hai sa debitam! – alta idee la ce ai scris nu vad… plus obsesia ta “gay”.
Poate ca tu ai purta tot ce ai zis intr-o borseta si o vezi in plus ca doar ai buzunare, iar buzunarele ce-ti atarna sunt placerea ta. Au spus altii la ce-ti foloseste asa ca nu ii repet, dar nici nu te indemn sa incerci una ca poate o s-o vezi folositoare.
Scuze, tu esti mai barbat ca altii care poarta asa ceva si nu te poti “injosi”.

22 02 2010
silverwolf

Da, geo-tard. Asa e. nu ma pot injosi si esti gay. Un homalau gay. Gay gay.

27 05 2010
Caras

Ce comment stupid…..In borseta(eu am vreo trei care se tin peste umar)incap cheile…celularul, servetelele umede,un mic deo si ceia ce tu nu pricepi pt-ca nu ai de unde…..banii de la vanzarile de seara….Aaa …si sa nu uit..diferite hartiutze remember cu ce nu tre’ sa uit cu ce mai am de facut ! Cei care merg cu geanta pe umar se iau prea tare in serios!De obicei lucreaza la multinationale unde sunt niste sclavi mici cu ambitzii mari care sunt tinuti in lant cu speranta ca intr-o zi vor avea multinationala lor !

27 05 2010
silverwolf

Asa e, ai postat un comment stupid. Ce puteai sa te astepti de la un moldovean. Sau nu stii diferenta dintre un post sau un comment? In primul rand, in loc de servetele umede, mai bine te speli din cand in cand. Observ ca ai si un deo cu tine. Probabil ca si mirosi destul de naspa. Foloseste mai mult sa te speli decat sa puti si sa te dai cu deo peste. In loc de hartiute cu remember, de ce sa nu iti folosesti capul? Sau nu prea ai striatii si creierul e doar cu rol de balans, sa nu iti ploua in gat? Cat despre banii de la vanzarile de seara, e clar ca esti un mic bisnitar obosit care ingalbeneste tricourile de transpiratie. Parerea ta nu conteaza. Treci inapoi la taraba.

28 05 2010
Caras

Deo il folosesc cand dau de transpirati ca tine in autobuz caci imputziti aerul…caci pt tine a purta un parfum e guy !>>>?Servetzele port sa ma sterg cand pun mana pe vreun maner de usa unde au intrat si nespalati ca tine..dar sa portzi servetele umede pt tine e guy !<<<?Se pare ca ai o obsesie freudiana la adresa homo…sa inteleg ca ai avut o experienta trista in copilarieeee???!!! ..Te-au produs" baietzii pe acadele….Marsh in scorbura ta de la birou unde imputzi un scaun soios !

1 06 2010
silverwolf

Bai Caras cu barba, nu te dezminti, neam de moldovean puturos. Invata romana intai inainte sa ai pretentii de engleza. Gay pasiv anal trist ce esti, nici nu stii cum ti se scrie orientarea. Ai grija cu sapunul, ochi maro.

11 08 2010
Irinel

Domnilor ce va spargeti ca niste oua de un subiect inofensiv ca “borseta”?

24 08 2010
un om oarecare

Borseta mea are 180 mm lungime, suficient incat sa imi incapa in ea Waltherul PP, fara a fi nevoie sa il tin intr-un port-arma si sa arat ca un adevarat DUBIOS.

Pentru restul, cei ca tine, e doar un accesoriu de “gay” in care imi tin probabil fardurile si alte accesorii similare.
Dupa modul de a gandi, pariez ca esti doar un pusti cu mintea necoapta, care se plictiseste un pic si posteaza articole.
Iti doresc o seara placuta si o maturizare cat mai rapida!

24 08 2010
silverwolf

Aaaaahahahaha, imi da lectii de maturitate un om care pune mesaje anonime de pe adrese false de mail care se lauda ca are pistol. Da.

17 09 2010
ce blog de cacat

ce blog de tot rahatul
unii mor de foame iar pe tine te freaca problema purtarii de borseta

18 10 2010
slurp

Ce problema :)))) oricum din lipsa de ocupatie povestim. Nici eu nu as purta o borseta, desi e problema lor daca vor sa poarte. Eu ma gandesc ca totusi le goleste buzunarele frumos, de exemplu eu le am pline tot timpul, tigari, brichete poate 2, servetele ca mai tot timpul imi curge nasul, portofel, maruntis mult, 2 telefoane, stick de memorie mai tot timpul am nevoie de el, guma sau seminte cateodata, chei masina, chei casa…chiar am multe, si am incercat odata sa iau o poseta din aia, le-am bagat pe toate inauntru si apoi nu mai gaseam nimic de ce aveam nevoie…si pe deasupra imi mai picau si pantaloni, m-am enervat si sigur nu o sa port 🙂 si da si eu cred ca tipii cu posete sunt gay

18 10 2010
Qola

uite un articol care exemplifică la superlativ vechea vorbă românească:
“câinele moare de drum lung, iar prostul de grija altuia!”

30 12 2010
lilianissimo

cred ca si tu ai nevoie de o borseta ca sa-ti pui medicamentele !….

30 12 2010
silverwolf

Sincer. Cand te semnezi lilianissimo chiar nu mai e nevoie sa spui nimic. Te inteleg, si eu as fi frustrat de un nume atat de stupid.

29 05 2011
Loop

“Sa fie clar, acceptabile pentru barbati sunt backpack-ul sau geanta, de preferinta diagonala, de laptop. Daca in geanta nu incape un laptop, e gay. Daca ai o geanta in care incape totusi chinuit un netbook, esti de doua ori gay. Pentru ca ai netbook. Gayule.”
Bah, nene, si eu sunt prost, dar cand vad un dobitoc de dimensiunea asta, nu-mi ramane decat sa imi trag tare de tot mucii si, renuntzand astfel la masa de pranz, sa il gratific cu o flegma calitate 1. Bah, decerebratule, cat timp exista pe lume cretini ca tine, chestia aia a lu’ Einstein cu universul si prostia umana e in picioare !

29 05 2011
Loop

Si inca ceva: e adevarat ! TOTI idiotii au acces la net ! Si, te rog, nu mi-o livra pe aia cu “deci, si tu”, ca e veche si nu te face mai destept…

5 07 2011
Ovv`

Am dat de articolul tau, in timp ce imi cautam o borseta de umar sau de fapt o geanta. Am vazut ca se poarta si de ce sa nu imi iau si eu una:D. Ma refer la o borseta dreptunghiulara, maro, din piele, care se tine pe umar, ca sa ma intelegi ,sa plece de pe umarul stang si sa ajunga la piciorul drept sau invers. Eu zic ca e folositoare o astfel de borseta pentru ca imi pot tine in ea chei, prtofel, telefon[pentru ca am aflat ca daca il tii foarte aproape de corp poate duce la impotenta…deci preventiv], servetele [ pentru ca am avut de multe ori nevoie de ele,iar eu nu le-am luat pt ca imi incarcam buzunarele prea rau], ochelari[ de soare sau de vedere], poate o factura sau o hartiuta , un pix, castile de la telefon si altele:), si sa nu uitam pt fumatori pachetul de tigari[nu e cazul meu]. Inca o chestie sunt adolescent si stiu multi care poarta asa ceva deci te sfatuiesc si pe tine. Si inca ceva, pentru Loop, cine i-a confirmat lui ca daca porti asa ceva esti gay?astept raspuns…

3 08 2011
Alex

Foarte frustrat esti mai baiatule. Parerea mea este ca ai purtat borseta si poate ca ai fost persecutat de catre cei din jur si acum faci si tu acelasi lucru.. Chiar acum ma uitam pe internet sa-mi caut o borseta. Din ce cauza m-am gandit sa fac acest lucru ? Pai din nevoia de a nu mai avea mereu buzunarele pline de chei, portofel, telefon, mini agenda, o guma de mestecat, poate niste servetele.. Eu zic ca ajunge. Prin urmare eu zic ca matale sa te abtii din a abera pe aici, sa mergi sa deschizi dulapul, sa-ti stergi borseta de praf si sa o porti. Va salut!

8 08 2011
insane

wow… ce tare este blog-ul asta… imi place la nebunie.. arunca unul o poveste si incep discutiile. chiar interesant. nu pot sa cred ca ala poate sa zica asa ceva ca daca porti o borseta esti GAY… vai de capul lui. infine.. oricum tare blog-ul

29 01 2012
Plescan Daniel

” Bah, decerebratule, cat timp exista pe lume cretini ca tine, chestia aia a lu’ Einstein cu universul si prostia umana e in picioare !”
Bine punctat!!!

31 05 2012
Emi

Copile.. esti dus cu pluta… ai invatat si tu un cuvant in engleza si il folosesti cu precadere… Din greseala am dat peste acest blog de toata jema ..cine are borseta e gay… neuronul ala al tau probabil se sufoca acolo ..in cutiuta aia craniana mica si goala , iar , din cand in cand mai ia o gura de oxigen si mai scoate un articol despre borsete si deductia ca acei barbati care le poarta sunt gay …

Cu toata consideratia .. ESTI PRAF

24 07 2012
Cristian

Vara pe caldura sunt chiar recomandate borsetele. Acum gusturile nu se discuta, dar ceva minimalist, care sa nu scoata in evidenta cine stie ce logo (FAKE). Daca mai stai si in masina 1-2 ore pe zi, pe caldurile astea, sigur vei simti nevoia sa scoti ce ai prin buzunare. Iar daca mergi undeva, nu trebuie sa scoti tot ce ai prin buzunare, ca sa stai relaxat. Sau poate vrei sa arati ce Iphone4 (fake) ai si ce chei (FAKE) de mertan ai.
Asa ca, bai taranilor, ce scoateti tot ce aveti prin buzunare pe masa, mai ganditi-va si la practic nu numai sa va faliti cu ce aveti in buzunar, de cele mai multe ori FAKE

15 10 2012
bob

Eu tin pistolul in borseta,unde ai vrea sa il tin ,mai ales vara ,la vedere?,numai pe schizofreni ,ii macina chestia asta,sincer !

19 01 2013
oarecare

Poate avea telefoane deoarece nu se zgarie si se pastreaza foarte bine in borsete – pentru a le putea vinde , stick-uri , carduri , cheile , notite , acte etc . Dar voi care sunteti nishte obsedati sau obsedate nu va ganditi la asta . V-ati facut un tipar pentru guy . ” Daca un barbat are pantofi maro e guy , daca are pantaloni cu buzunare e ce dracu mai e … ” Va spun ca sunteti anormali si deschideti nishte discutii de rahat care nu-ai au rostul . Ceva mai interesant nu gasiti de discutat ? ‘Sunteti nishte lesbieni si homosexuale’

25 05 2013
Juliana Cocor

Depinde de borseta …Sunt 100 de modele de borsete…Nici mie nu-mi plac borsetele de mana dar borsetele de umar sunt chiar foarte utile.
Oricine care un portofel dupa el, niste chei de la casa, chei de la masina,documente, etc Unde le pui? In buzunare?
Sa arati ca un …?
Please!

6 07 2013
ion

portofel, chei, 2 telefoane, tabachera, bricheta. si cateodata un aparat foto compact, mp3 player, castile si antifurtul pentru bicicleta.

31 07 2014
xulescu

idiot

12 06 2016
eu

Băi chichibambus de doi bani, cine ești tu de-ți dai atâta cu părerea? Sau ți-ai uitat creierul într-o borsetă pe care ai pierdut-o și, de ciudă, mănânci căcat cu polonicul, poate i-o mirosi cuiva și te-o lua în seamă?

13 06 2016
Lupul Argintiu o suge

Ia vedeti ca nu a mai raspuns Muciflexul de blogger din decembrie 2010, acum 6 ani. Ori s-a maturizat, ori a plecat la capsuni, ori nu-l mai lasa ma-sa la calculator, ori a intalnit purtatorii de borseta. Doamne, cat de prost erai bai baiatule acum 6 ani de zile :-))) Ai stomac sa mai citesti cacatu-ti? Hai recunoaste! Ti-a luat ma-ta borseta de ziua ta? Vomitatule maltratat scelerat!

13 04 2018
Radu

Doamne ce om tampit. Eu port ocazional borseta, pt ca nu-mi place sa am buzunarele umflate cu chei , telefoane, portofele.Pe langa mai tin mereu un dezinfectant ( pt ca circul des cu trenul), batistute de nas (nu se stie cand ai nevoie ), si mai tin si o crema de maine sa mori tu de necaz. Nu sunt gay dar nu-mi place sa am mainile crapate (mai si muncesc fizic spre deosebire de altii). Mai tin diferite accesorii pt telefon, legitimatii, acte etc.

Leave a comment