Bai firma X, ce PLM?

17 09 2012

Aproape ca mi-am uitat parola de cand nu am mai scris aici. Deja ma simt vinovat ca nu mai intru la statisticile despre bloguri active si ca trag in jos online-ul romanesc. Dar gata cu intro-ul. Sa trec la treaba.

De cate ori ati vazut astazi exprimarea din titlu, de cand ati intrat dimineata pe Facebook, twitter sau v-ati citit blogurile preferate? Eu am 3-5 exemple. Doar pana acum. Si doar din ce am scanat, printre picaturi. Probabil ca e intr-un fel si vina mea, ca nu imi triez cum trebuie ce citesc.

Vad o gramada de zmei de tastatura. Bai supermarket-ul x, ce plm e cu preturile astea? Bai asiguratorul y, fmm, ce kkt e cu scorul asta la RCA? SMF in aia care raspund la telefon la magazinul online z!

Si incerc sa ii vizualizez pe eroii astia spunand asa ceva pe gura, in viata reala, la casierie, ghiseu de banca sau telefon. Si ceva nu se leaga. Ca e o ipocrizie aici, o contradictie intre curajul asta din spatele tastaturii, cand e ok sa il injuri pe unul, sa iti bagi si sa scoti ceva din familia altuia si tot asa mai departe, pentru simplul fapt ca lucreaza la un call-center sau un ghiseu, si normele de comportament social din viata reala.

Ai postat asa ceva? Ma gandesc la doua variante aici. Doar ai aruncat niste injuraturi in eterul online, indiferent daca te asculta cineva sau nu. Finalitatea practica nu exista si vorbim doar de o descarcare nervoasa. Bun, bravo, dar nu mai bine dai tu o tura de bloc, sa te calmezi, decat sa arati ca stai prost cu autocontrolul? Doi. Ai adresat injuriile de mai sus cuiva, care te asculta, te vede sau te citeste si poate cumva sa iti raspunda. Rezolvi ceva cu un PLM, sau rezolvi mai mult cu un ‘te rog’ si un ‘multumesc’? Inca nu ai un raspuns? Hai sa te ajut. Vin la tine si te intreb daca imi poti da, te rog, un foc. Sau vin la tine, iti dau un sut in partile moi, o flegma in frunte si iti iau bricheta. In ambele cazuri, eu mi-am aprins tigara. Dar intr-unul din ele nici nu te-am umilit pe tine si nici nu mi-am creat o imagine de dobitoc violent. A, si nici macar nu fumez.

Si vreti sa o zic si pe aia dreapta? O gramada de anonimi din spatele tastaturii sunt – declarativ – mereu gata sa aplice o corectie violenta si intotdeauna cu apetitul sexual pe modul ON. Dar – ce ironic – cam putini dintre astia, din ce am mai vazut si eu, dau pe la sala, si chiar mai putini au  o viata sexuala la macar 5% din FMM-urile pe care le tin sus si tare pe net.

Nimic din ce scriu aici nu e pe un ton superior. Am avut si eu aceeasi abordare, pe acelasi ton, nu o singura data, dar imi dau singur seama ca nu e ok si ca as putea sa ma controlez mai bine. Asa ca, pana una alta, ce-ar fi sa o ardem mai putin frustrat si mai mult constructiv?

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: