Ce alte unghiuri ale miscarii de la Universitate as vrea sa vad

15 01 2012

Daca as mai fi in presa, probabil ca as incerca sa vorbesc cu cineva de la Intercontinental, despre ultimele trei zile. Sa ii intreb daca s-au speriat clientii sau daca totul e normal, daca s-au facut decazari mai devreme decat era cazul, daca gradul de ocupare este sub nivelul normal pentru un mijloc de ianuarie, sau daca, dimpotriva, se cazeaza cineva aici fix pentru a avea cel mai bun unghi. As fi, de asemenea, curios daca au crescut vanzarile pentru barul de la 21,  pentru chibitii care vor sa vada totul de sus si daca au venit solicitariu de la televiziune pentru filmari de acolo. Nu i-as intreba daca avem si oameni de la servicii in hotel, la supraveghere, ca nu suntem copii si stim raspunsul.

As face si un tur prin magazinele din zona – Cellini, Swarovski, Sephora si Libraria Dalles cred ca sunt cele mai apropiate de focarul central – si as intreba vanzatoarele daca se simt in siguranta, daca merg vanzarile, daca mai intra cineva sau – cine stie, in cazul asta nu am sa am pe cine sa intreb – daca au inchis pur si simplu sau au de gand sa inchida magazinele in perioada asta. A, si daca au stocurile la nivel normal, sau se asteapta la violente si au golit magazia. Desi ma indoiesc, cumva, ca daca lucrurile degenereaza, o sa dea cineva spargerea la librarie, la ce tipuri de oameni am vazut pe acolo.

Taximetristii din zona ce zic? Una din statiile lor, cea de la fantana, e ocupata de protestatari. Mai ramane cea de la statui. Mai stau acolo? Vin clienti? Ii lasa politia, sau i-a indemnat sa caute oamenii in alta parte, pentru siguranta tuturor? Cum merg vanzarile de cartele de metrou de la Universitate? Chiar asa, in pasaj se mai tin expozitii? Mai sunt tarabele volante ale vanzatorilor de zorzoane si in aceste momente?

Si ca sa imbin utilul cu placutul as trece strada, spre centrul vechi, cu un popas in Edgar’s – cel mai apropiat pub de zona zero – sa intreb prin baruri cum se simte toata treaba asta din piata. Acum, ca avem galeriile lui Steaua si dinamo la doi pasi, se simte ceva crestere a consumului de alcool in zona? Profita cineva de miscari, sa scoata o super oferta? Avem la doi pasi un Comandante si un Dictador, locuri cu denumiri tematice, fix in trend. Eu in locul lor capitalizam la maxim si ieseam cu niste oferte ‘de Revolutie’.

Tot episodul asta este prezentat pur politic si social. Este aici o excelenta paine de mancat pe comercial si, de ce nu, pe lifestyle, pentru presa. Mi-ar placea sa citesc o prima pagina care imi face harta Pietei Universitatii si imi arata cum au evoluat vanzarile pe ultimele trei zile, in orice loc cu activitati comerciale din zona. Nu e usor, dar iesi un pic din rand.

Off-topic, jandarmii au parte de o solda speciala pentru participarea la evenimente cu grad ridicat de risc? Daca da, cat? Cati s-au rulat in piata zilele astea? Cat consuma camioanele astea care ii transporta? Intrebari bune pentru a afla, indiferent de rezultatul protestelor, cat ne costa, pe toti, trei zile de hipstereala fara autorizatie.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: