Albeste-ti TOTI dintii

23 12 2011

Omul are 32 de dinti permanenti. La care se adauga, sau nu, si maselele de minte. In functie de stilul de viata, numarul de tigari fumate, nutritia din copilarie sau pur si simplu de mostenirea genetica, dintii devin, de-a lungul timpului, ceva mai galbeni, la unele persoane.

De mai multi ani, si oamenii de la noi au inceput sa se ingrijeasca, sa faca ocazional un detartraj si, in tot mai multe cazuri, sa isi albeasca dintii. Nu intru in discutia despre riscurile albirii si potentialele efecte negative pe termen lung. Iau doar partea pozitiva si apreciez grija fata de imagine, pentru ca defectele dentare sar in ochi – evident – indata ce deschizi gura.

Ce ma enerveaza e prostia unora de a isi albi doar o parte a dintilor. Doar ce e la vedere. De nefericit de multe ori, doar dintii de sus, dintre canini (uneori chiar fara canini). O spoiala de doi lei, care ma duce cu gandul la o masina cu doua usi mancate de rugina si doua proaspat vopsite. Stiti. Sentimentul asta de carpeala.

E, ce ma enerveaza si mai mult este cand ajungi la un statut, esti o mica vedeta, ai aparitii TV si ranjesti frumos. Si fix acolo, cu camera pe tine, tragi un zambet si se vede mai bine fix diferenta aia de alb-alb-alb-galben-galben-verde, cu cat ranjetul se duce mai mult spre masele.

Prima – dar nu singura – care imi vine in minte e Loredana Groza, pe care am vazut-o zapand canalele zilele astea si mi-a aratat fix paleta de culori de mai sus. Frate, e horror. Inteleg, a mai avut momente WTF. Dar sincer, sunt prea mari contrastele intre ce esti si ce vrei sa pari. Pune mana pe telefon, programeaza-te la cabinetul ala la care ti-ai albit sase dinti si incearca, macar in rate, sa te ocupi si de restul. E jenant. Chiar e nevoie sa facem cheta? Daca ma iau dupa poza de mai jos si de data articolului in care am gasit-o, ti-ai schimbat deja dintii acum doi-trei ani. E, cred ca e timpul de o revizie.

 Deci, lords, ladies and gentlemen, if you go, go big. Albiti TOTI dintii, daca tot faceti asta. Multumesc.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: