Exclusiv: Virus de Facebook care posteaza statusuri interesante

20 10 2011

Utilizatorii retelei de socializare Facebook se confrunta, incepand din aceasta dupa-amiaza, cu un nou tip de virus care, potrivit primelor relatari, posteaza statusuri interesante pe wall-ul conturilor infectate.

“Nu m-am mai logat pe Facebook de ieri, de cand am scris ca mananc sarmale cu Mioara la Caru’ cu Bere, iar ultimele statusuri de saptamana asta sunt check-in-uri de pe FourSquare. Astazi m-a sunat o prietena sa ma intrebe daca ma simt bine, ca a vazut un citat de Heine pe wall-ul meu. Va jur ca eu una nu as fi postat asa ceva”, a declarat userul Yoana Pisy.

Se pare ca virusul speculeaza vulnerabilitati de IQ ale postarilor utilizatorilor si, cu ajutorul unui algoritm elaborat, calculeaza nivelul de repetitivitate si redundanta, ‘condimentand’ conturile victimelor cu informatii interesante, citate utile si stiri de ultima ora.

In cazul utilizatorului Yoana Pisy, virusul a utilizat informatiile ultimelor zece postari, care arata ca subiectul a fost in Caru’ cu Bere, The Bankers, Freddo, Bellagio, Baneasa Shopping City, Interbelic, Control, Kulturhaus, Atelier Mecanic si Gara Obor, impreuna cu Bebe, Gigi, Gina, Vasi, Geo, Miha, Andi, Pisi, Pitzy, Flo si Ina. In momentul in care algoritmul de calcul a detectat o scadere a IQ-ului postarilor spre zero, a publicat automat citatul ‘nu ma intreba ce am, ci ce sunt’.

‘Virusul inteligent’, dupa cum a fost numit, in lipsa de alte idei, de catre primele victime, s-a raspandit automat atat catre utilizatorii mentionati in postari, cat si catre cei taguiti in pozele din club, teambuilding, bar, terasa, mare, munte, nunta, botez si gratar la padure.

Potrivit expertilor in Social Media, printre expresiile cheie scanate de virus pe conturile infectate se numara: BAC, Becali, Bamboo, fata, pisi, mancare, la masa cu, la o bere, in club cu, sau shaorma.

Contactati pentru detalii, reprezentantii Facebook au declarat: “planuiam sa introducem serviciul contra cost no bullshit, prin care urma sa oferim utilizatorilor cu un IQ macar apropiat de medie acces premium la conturile care nu scriu tampenii atat de mari, prin blocarea continutului inutil generat de idioti, insa acest virus ne-a dat peste cap ideea. I’m with Mark @Starbucks”.

UPDATE: Informatii de ultima ora arata ca 810.000 de conturi ale utilizatorilor din Romania care au dat like propriilor postari in ultimele 24 de ore au fost sterse complet de pe Facebook de o noua versiune a ‘virusului inteligent’.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: