Cum mai fura Politia Rutiera

20 09 2011

Sa zicem ca am luat o amenda pentru viteza vineri seara, pe 16.09.2011. Nu comentez nimic, ma uit pe procesul verbal, imi verific numele, numarul, viteza, totul pare OK si semnez. Am 48 de ore sa platesc jumatate din amenda, altfel dau pretul intreg. Sambata si duminica nu intra in calcul, pentru ca nu sunt zile lucratoare. Luni nu reusesc sa ajung sa o platesc la timp, asa ca azi, la 9, sunt la CEC-ul de langa mine, gata sa o rezolv.

Surpriza. Stimatul domn politist a trecut 16.06.2011 la data, in loc de 16.09.2011. O mica scapare. Scapare care:

a) Ma pune in imposibilitatea de a face o plata valida pentru jumatate din suma la 48 de ore de la primirea amenzii – conform datei, erau trei luni plus 48 de ore

b) Ma pune in imposibilitatea de a contesta amenda – orice plangere se depune in decurs de 15 zile lucratoare de la data procesului verbal.

Cum se rezolva? Mers direct la sectia de la Udriste, la sefii lor, plimbat la trei birouri, cautat in baza de date A4 cu coperti cartonate, luat stampila pe procesul verbal si corectat data si mers inapoi la plata. Proces lung, consumator de timp si nervi, pe care si mizeaza organele cand fac manarii de genul asta, in ideea ca fraierul se descurajeaza si plateste.

Asadar, deschideti bine ochii, nu semnati ca prostii – cazul meu – fara sa cititi atent tot si nu aveti incredere in organele politienesti.

A, tovarasu Coricovac Valentin, salutari de la seful dumneavoastra, ca inteleg ca nu e singura eroare de ‘resetat luna’ din ziua de vineri.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: