Niste porniri

15 09 2011

In ultimele zile am niste porniri care ar putea sa se lase cu urmari urate, daca nu as fi in stare sa ma abtin. De fiecare data cand ma calca pe picior un dobitoc, pe trotuar, la metrou sau cine mai stie unde, am un impuls sa ma intorc, sa ii ard un pumn peste ochi si, bineinteles, sa imi cer scuze. Politetea este un lucru mare. Dar, aproape de fiecare data, este vorba de o femeie sleampata, care nu stie unde i se termina pantoful si unde incepe spatiul celuilalt. Deci ma abtin.

De cateva ori pe zi, o bolanda sau un boland intra intr-un lift in care mai sunt si alti oameni, se uita ca vaca – sau boul, dupa caz – la fiecare in parte, si tace. Pentru ca ma-sa nu a invatat-o – sau nu l-a invatat – ca saluti cand intri intr-un lift, sau ca atunci cand esti animal asocial si nu vrei sa vorbesti, ca poate iti cad plombele, macar nu te uiti la fata fiecaruia. In situatia asta, stau cu un ‘buna, atunci cand intri in lift si te mai si uiti la mine, spune-mi salut’ pe limba.

Din aceeasi categorie sunt si unii cu care dai nas in nas ocazional, te cam stii din vedere, trec pe langa tine, te vad si isi muta – evident – privirea in alta parte. Eu unul sunt campion la trecut pe langa oameni, dar macar chiar nu ii vad, nu ma holbez ca vita pana in ultima secunda si apoi ma fac ca ploua. Aici vine un simplu ‘salut, boule’. Eu n-am o problema, daca te-am salutat o data si nu ai raspuns, nu te mai salut si asta e. Dar sunt si altii pentru care din asta se naste o mica tragedie.

Ma duc sa imi iau pastilele.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: