Ce inseamna un blocaj la metrou

25 08 2011

Din cauza de prea multe snooze-uri de dimineata, nu am mai apucat sa iau masina si am sarit in metrou. Toate bune, pana acum vreo ora, la intors. In statia Stefan cel Mare, metroul s-a oprit si din boxe s-a auzit un anunt:

“Stimati calatori, la statia Dristor 2 s-a aruncat un om pe linia de tren. Asteptam noi ordine”.

Sper ca nu a fost grav si, daca e sa il cred pe Piticu, Metrorex a declarat ca a fost doar o defectiune la unul din trenuri.

Dupa un calcul de cateva secunde, am decis sa ies si sa nu risc cine stie cate minute de asteptare in subteran. E, si de aici incepe distractia. Unde sa iesi? Toata statia Stefan cel Mare era, si ‘gratie’ unor lucrari de renovare, ce-i drept, arhiplina. Plina la modul la care nu aveai cum sa te misti spre scari.

Nu-i nimic, sigur prind un taxi sus, la iesire. Gresit, din nou. Cand am ajuns la lumina, doar ce plecau ultimele doua masini din zona, iar intersectia era asaltata de oameni. Plan B. Sunam la taxiuri. Dupa cum deja v-ati obisnuit, fail la primele doua tentative si un raspuns cu ‘nu mai avem masini disponibile pentru comenzi’ la a treia incercare. Traficul din zona? Doar un pic mai horror decat intr-o zi obisnuita, intre 18-19.

Nu stiu de cat timp persista problema de la Dristor 2, in momentul anuntului. Cert este ca un blocaj la metrou, fie el si de scurta durata, inseamna o paralizie temporara aproape instanta a fluxului de oameni si a traficului. Si partea distractiva este ca toate cele povestite nici macar nu se intamplau in imediata vecinatate a locului cu probleme.

Din incidentele astea marunte ne dam seama cat de mare este puterea de negociere a Metrorex-ului. De asta sunt constienti si ei, in momentele in care negociaza de pe pozitii de forta cand e vorba de salarii si tarife, in loc sa caute solutii.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: