Prietenii si ceasul

11 04 2011

S-a cam pus praful pe aici de cand am scris ultima oara. Dati vina pe Zuckerberg. El a omorat blogul, messengerul si gtalk-ul. Care este tema emisiunii de astazi? Legatura directa intre prieteni si orele zilei. Nu stiu ce spuneti voi, dar eu vad doua tipologii mari si late.

Prietenii cu care te vezi dupa munca – pana la 21.00

Cu oamenii astia iesi la o cafea, dupa munca. Te intalnesti oriunde intre 18 si 19 – intervalul acceptabil de maxim o ora dupa sfarsitul job-ului – undeva central, aerisit, la indemana. Discuti despre cum a fost azi la munca, cine ce a mai facut, unde a mai plecat x, in ce vacanta a fost y si unde vrea w sa mearga. In discutii apar problemele. Prost platit, prea muncit, bla bla bla, stiti rutina. Rar mai comanzi ceva dupa ce ai terminat cafeaua/apa plata/fresh-ul/limonada. Risti sa intri in categoria ulterioara de prieteni sau prietene. Iar iesitul asta la o cafea inseamna, in general, chiar iesitul la o cafea.

Prietenii cu care te vezi de la 21.00 – pana cand nu mai stii cat e ceasul

Cu oamenii astia iesi ori dupa ce ai trecut pe acasa si ai scapat de cravata, sacou sau pantofi, ori dupa ce ai terminat intalnirea cu prima categorie de prieteni. In orice caz, mai deschizi un nasture-doi la camasa, ridici manecile si te relaxezi un pic. Nu prea conteaza unde te intalnesti, cata vreme muzica este buna si poti sa iei o bere sau un ceva cu whisky, sa scapi de gustul de cafea de dinainte. Ai uitat complet de munca si discuti despre EA, cealalta ea, sau o ea oarecare care sta la masa din colt. Ocazional apar si pauze in care se trateaza aspecte serioase cum ar fi: iar a pierdut Steaua, a inceput sa se incalzeasca afara, ce trupe avem la Roskilde sau daca mai luam un rand. Problemele din discutiile cu prietenii si prietenele astea sunt unde este baia si… cam atat. Rar te opresti dupa prima chestie comandata si constientizezi ca ‘iesim la o bere’ este doar un mit. Ori nu iesi la nicio bere, ori iesi la beri. Iar berea nu inseamna niciodata neaparat bere.

Ambele categorii de prieteni sunt minunate, in felul lor. Fiecare tip de prieteni te ajuta sa iti revii dupa o iesire cu cealalta categorie. Inchei cu un sincer multumesc 🙂

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: