Imi declar autonomia

9 02 2011

Sictiria. Este cel mai bun lucru care i se poate intampla Bucurestiului. Aveti un pic de rabdare si elaborez imediat ce si cum.

Premise:

  • Voi fi cel mai mic stat autonom din lume. Doar apartamentul meu, intr-o relatie de neutralitate fata de familia de la Ap.2 si relativa caldura fata de Ap.6. San Marino, Vatican sau sfera aia ciudata din Viena vor deveni brusc colosi neinteresanti, fata de statul meu autonom, fix de dimensiunile unui apartament.
  • Voi fi un stat varf de lance, macar la nivel continental. 100% penetrare internet broadband, 200% penetrare a telefoniei mobile raportat la populatie, 0% rata somajului, 0 – nivelul datoriei externe, succes total la alfabetizarea populatiei si 100% racordare la utilitati.
  • Nu am spatiu aerian si nu am pretentii fata de vecinul de la Ap.7, insa detin rezerve de subsol, de suprafata aproximativ egala cu cea a intregului stat si o adancime de 2m20, ce includ printre altele si zacaminte feroase, sub forma de mai mult de o bicicleta.
  • In contextul geo-politic actual, o informatie extrem de importanta este ca nu exista niciun fel de premise ale unui conflict interetnic, intreaga populatie traind intr-un consens desavarsit. De asemenea, in general, nu exista arme de distrugere in masa pe teritoriul statului.
  • Controlul vamal se face printr-un singur punct de frontiera, asigurat in permanenta de doua yale si o camera video de pe holul blocului. Nu avem vamesi corupti, iar introducerea de bunuri si/sau persoane pe teritoriul Sictiriei se face dupa o legislatie simpla, clara si democratica: bunul plac al intregii populatii. Tehnic vorbind, sunt sanse mari sa ader la Schengen inaintea Romaniei.

Ce-i iese Bucurestiului la faza asta:

  • Turisti veniti sa caste gura ca la urs, la portile celui mai mic stat autonom din lume. Milioane de turisti vor face o coada continua, de la gura de metrou de la Dristor, pana la mine acasa. Raul de turisti va fi obligat, pentru a ajunge la mine, sa intre atat in Romania, cat si in Bucuresti.
  • Cum nu ofer spatii de cazare decat dupa o selectie extrem de riguroasa, hotelurile din oras vor fi asaltate, gradul de ocupare va trece de la 100% la trei in pat, iar domnul cu stenogramele, patron al celui mai apropiat hotel, Rin, va putea sa ofere servicii picante la o scara net superioara.
  • Economia din zona va inflori. Cum pe teritoriul meu nu voi desfasura activitati comerciale, emigrand in fiecare zi catre locul de munca si imigrand seara inapoi, nici milioanele de turisti nu vor avea incotro, decat sa cheltuiasca miliardele de euro in Mega Image-ul de la colt, Tip-Top-ul de vis-a-vis, shaormeria de la Dristor, McDonalds-ul nou renovat si chioscul legume-fructe de pe Scolarilor.
  • Investitorii straini veniti sa se distreze vor realiza ca in Dristor nu exista nicio terasa mai de Doamne-ajuta si vor pune mana de la mana, ridicand noi si noi locuri de divertisment, care vor umbri absconsul Centru Vechi.

Asadar, domnule Oprescu, doamna Udrea, aveti numai de castigat. Va astept in audienta.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

9 02 2011
Andrei Ruse

Bravo, genial articol. Daca il privesti obiectiv, este si “politically correct”.
Ar trebui sa te treci in lista, aici: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_micronations 😀

11 02 2011
Claudia

Foarte bun, am zambit, de aici de la RIn 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: