Fotografie

26 01 2011

Pe pragul din dreapta este gravat, in grafit, numele masinii. Forma literelor se imbina placut cu aspectul fluid, de lacrima, al habitaclului. Totul arata si respira a nou, iar pielea visinie Connolly isi marcheaza prezenta. Scaunul este cusut cu grija, uniform, cu o ata groasa, rosiatica, iar aspectul de scoica este acentuat de insertiile negre din spatar si sezut. Pe tetiera este embosat logo-ul marcii, alaturi de doua initiale. Bordul este adancit in partea din dreapta, iar torpedoul este usor mascat de insertiile de lemn de nuc. Presurile sunt dintr-un velur fin, marcat cu acelasi logo. Grafitul luceste rece si din panoul interior al usii pasagerului, imbinat aprope insesizabil cu o combinatie pufoasa de bumbac si catifea din jurul comenzilor pentru geam si al scrumierei. O grila mare, neagra, aproape de nivelul picioarelor, protejeaza un difuzor.

Pe cotiera este rezemata mana. Maneca dreapta a sacoului negru, fin, face cateva cute la incheietura bratului si continua in fata, spre schimbator. De sub el se iveste o manseta bleu a unei camasi si un varf de buton argintiu luceste. Trei degete lungi, ingrijite, stau relaxate pe varful cromat, rece, al schimbatorului. Bratul manetei este scurt si dispare intr-o carcasa de lemn, ce urca abrupt, ca o bariera fata de locul din dreapta, spre consola centrala. Lemnul este spart imediat de un indicator rosu, de climatizare, care arata 21 de grade celsius. Putin mai sus, pe display, defileaza un text, cu acelasi rosu: …natra – I’ve Got You Un…. Imediat deasupra, amenintator, apar doua fante de aerisire, sculptate in grafit.

Pantoful drept, negru, atinge cu marginea stanga a talpii pedala neagra, mata, de acceleratie. Calcaiul se odihneste pe presul de velur, intre cateva firicele de praf negru. Ceva mai sus, genunchiul este usor inclinat spre dreapta, rezemat de marginea consolei centrale. Jeansii inchisi se afunda, sus, in visiniul scaunului. Camasa este usor stransa sub centura de siguranta. Marginea dreapta, descheiata, a sacoului atarna putin in lateral, pe sub centura. Aceasta urca, ferm dar nu prea strans, pana spre gulerul camasii. In dreapta, de sub guler apare un obraz deschis, proaspat ras, cu un placut aspect ingrijit. Barbia este proeminenta, masculina, usor patrata. Buzele sunt subtiri si usor vinete, iar nasul drept, un pic prea mic pentru intreaga proportie a fetei, lasa un aspect usor imatur.

Urechea stanga nu se mai vede, iar acolo unde era globul ocular este o clisa ca un albus de ou, in contrast cu sangeriul intunecat, usor inchegat, ce acopera pometele obrazului. Cateva fire de par negru sparg ca un smoc rebel pasta groasa de sange amestecat cu piele si os macinat din stanga scalpului. Osul mandibulei atarna, intr-un echilibru precar, tinut la loc doar de pielea neatinsa a obrazului drept. O picatura de sange sta sa cada pe camasa bleu, exact in mijlocul unui cerc visiniu, lat de o palma. Maneca stanga a sacoului este sfasiata, in timp ce tesatura atenta este strapunsa in doua locuri de umerus si radius.  Manseta stanga a camasii este de un visiniu imbibat, iar dintre oasele incheieturii luceste o bucata de metal argintiu. Piciorul stang intinde la maxim in trei locuri cusatura jeansilor, care au capatat un melanj de bleumarin, violet si visiniu. Deasupra atarna flasc panza imaculata a airbag-ului, iar langa pantoful stang, aruncat sub scaun, se vede o bucata de plastic. Capacul volanului, acoperit cu piele visinie Connolly si emblema embosata a masinii.

 

 

Advertisements

Actions

Information

5 responses

28 01 2011
Madalina

o mie de cuvinte pt o fotografie…o imagine care te lasa insa, fara cuvinte.

31 01 2011
lidia

Sa mai spuna cineva ca barbatii nu sunt atenti la detalii. Foarte frumoasa descriere, aproape ca vreau sa-l cunosc pe tipul asta 🙂

2 02 2011
Madalina

Lidia, the guys is freakin dead!

2 02 2011
Madalina

*the guy, la singular

9 02 2011
lidia

@Madalina Si ce, asta e o problema? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: