Bere

29 12 2010

De cate ori ati vrut o bere, ati deschis meniul si nu ati avut de ales decat intre Carlsberg, Heineken, Peroni, Tuborg, Ursus sau – cah – Stella si Beck’s? E clar ca o mai mare varietate era binevenita.

In ultima vreme am petrecut mai mult timp in Beer O’Clock, un barulet (foarte) mic din pasajul Villacrosse, fix langa Opium. Ce are locul asta special? Nimic. E o camaruta impartita intr-o masa si doua baruri la parter si patru mese la etaj. Nimic, doar ca meniul are undeva intre 80 si 100 de sortimente de bere. Blonda, bruna, aramie, bock, nefiltrata, dulce, amara, de cirese sau zmeura, u name it. Preturile variaza, in functie de sortiment, intre 8 si 15 lei/sticla, iar berea vine la 250, 330 sau 500 ml.

Cam jumatate din beri sunt belgiene, restul fiind impartite intre marci germane, cehe si slovace. Ce am retinut din multele incercari? o bere cu valabilitate cinci (!) ani si du Boucanier Golden, o bere excelenta, destul de tare – 11% alcool – si gustoasa, un pic groasa si foarte aromata.

Beer O’Clock nu este remarcabil ca design, nu are nimic care sa iti sara in ochi, dar are personal foarte prietenos si un mare atu in meniu. Din cate am inteles de la ei, aprovizionarea se face cam la doua saptamani, cu destul de mari variatii, in functie de cat zac transporturile in vami sau de tirurile care pleaca si nu mai ajung niciodata la destinatie, cum s-a intamplat recent cu unul care doar a plecat din Belgia, fara sa mai si ajunga undeva. Ma tem ca am terminat rezerva de Boucanier pe saptamana asta si nici Piraat nu mai au, dar sigur gasiti ceva bun in meniu, chiar si asa.

Ca fapt divers la noi, dar absolut normal in tarile cu o oarecare cultura a berii, majoritatea sortimentelor vin in paharul lor dedicat, de firma, cu forma specificata de producator si la temperatura recomandata. Alt obicei imprumutat din berariile de afara este un mic snack din rondele sarate de ridichi, care merge destul de bine cu berea si compenseaza lipsa de mancare din oferta. Daca totusi foamea este mare, au un meniu de la Trenta Pizza la indemana si pot face o comanda direct pe adresa barului.

Cum barul nu functioneaza in regimul clasic local, in care trebuie duse recipientele inapoi la distribuitor, puteti pastra orice sticla mai deosebita. Personalul va va si intreba de fiecare data daca doriti sa pastrati sticla.

Dati o tura pe acolo cand aveti timp, dar consumati cu moderatie, sa mai ramana si pentru altii.


Actions

Information

One response

4 01 2011
Matilda

Nu am fost niciodata aici si chiar cautam o berarie noua (pt mine cel putin)🙂 Thanks for the tip!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: