Centura neagra la cersetorie

23 06 2010

Acum cateva zile eram intr-un 41. Undeva pe la Crangasi urca un nene care batea spre 1.90 si era trecut de 80 de kilograme. Omul era imbracat lejer, slapi, pantaloni de in si o camasa kaki, purtata pe afara. Porneste tramvaiul si il vad ca ia usor balans si cade moale, artistic, cat era de lung, pe o parte. Cateva secunde face balute la gura – dar ceva finut, nu va ganditi la Exorcistul. Babele incep sa transpire de emotie, un batranel isi scuipa in san. Satana. Il ia un nene la zguduit, poate se trezeste si… omul nostru se trezeste. Mimeaza ameteala si se aduna. Se sterge usor de praf si scoate din buzunarul camasii o reteta.

“N-am bani de medicamente, domnilor, nu imi permit medicamente, doamnelor, ajutati-ma si pe mine cu un leu sa imi iau medicamente. Am aici reteta de la doctor, domnilor [how convenient], uitati-va si dumneavoastra”

Si ia tot tramvaiul la picior, cu textul pe repeat.

E, eu zic ca asta e un om care isi iubeste job-ul. Care aduce un element de noutate si care incearca ceva mai mult. A priceput ca a venit criza si a invatat morala din Filantropica: mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic. Omul probabil ca are atatea caderi pe zi incat ar putea incerca o cariera de cascador, sub bagheta venerabilului Szoby Cseh. Doar ca varianta asta nu e atat de banoasa ca meseria lui.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

23 06 2010
Mithrandir

Eu l-am avut pe ăsta într-un 25. Când le-am zis că oamenilor din jur că fuma în stație și că înjura tipele a început să mă înjure și el pe mine :d

23 06 2010
silverwolf

Doua cuvinte pentru situatiile astea: linsaj public

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: