Trafic cu morti

6 01 2010

Hai sa facem un mic studiu de caz. Azi am stat cu twitter-ul deschis mai toata ziua. Cu ocazia asta, am aflat ca a murit Toni/Tony Tecuceanu (dupa gustul fiecaruia care a postat un RIP din nemarginita simpatie electronica). In afara de condoleante, eu unul recunosc ca ma uitam la Cronica, dar dupa nume, omul asta nu imi spunea nimic, pana in momentul in care i-am vazut si poza. Sunt convins ca nici multor oi din turma de bocitoare de astazi.

Dar. De ce sa nu fim cool?

Hm, ia uite, cine a murit? Cine-i fata asta? E de la Carcotasi, fah! Io postez repede pe tuitar, sa fiu prima!

Asa si-au spus, probabil, cele 399 de oi care  twittuit si retwittuit mesajul cu ‘a murit’, ‘RIP’ sau, dupa gust, ‘odihneasca-se in pace’. E 23.36 cand scriu asta, deci foarte posibil sa mai apara cativa inteligenti care sa anunte, bineinteles, tot primii, ca a murit Tecuceanu.

La o cautare dupa ‘tecuceanu’ pe twitter, primul care apare, cel putin la mine, este un olibrezoianu, care a scris despre deces acum 14 ore. Pe el si pe ceilalti cinci, care au scris despre asta acum 13 ore – desi in online si o ora e suficient pentru o stire sa devina veche – ii creditez cu ‘primul’.

Ce dracu vroiau de la viata ceilalti 393 de aplaudaci docili? Sa fie remarcati? Sa fie pe val? Sa fie in trend? Sa agate un pic de capital de simpatie, aliniati cu totii in turma? Sa mai pupe un pic de trafic cu doua oi in plus la followers? Ca sincer, si regret asta, dar sincer nu cred ca prea multi din astia 393 de postaci dau doi bani pe om sau pe familia lui.

Iti pasa? Iesi din casa, cauta-i familia si ajut-o. Aprinde o lumanare, e Bucurestiul asta plin de biserici, au avut grija popii sa le faca si in parcuri, nu ai cum sa nu gasesti una la indemana. Nu sta pe fotoliu sau in pat, cu un deget un ureche si o mana in nas, postand despre cat de tare suferi tu ca a murit un om. De care nu stiai ieri si de care o sa uiti pana maine. Sau o sa iti amintesti cand mai moare altul si te grabesti din nou sa fii primul.

Hai sa va explic, intarziatilor. Si aici vorbesc de voi, de publicatiile serioase. De greii de la 9 AM, care acum 7 (sapte) ore s-au hotarat sa scoata lumea din bezna si sa anunte “Doliu in televiziune: “Carcotasul” Toni Tecuceanu s-a stins din viata http://www.9am.ro/rd/145098.html“. Normal, cu link la ei, ca ei au facut stirea. Carora le-au suflat, la mustata, exclusivitatea alti supereroi, de la Click, care dadeau acum 9 (noua) ore mesajul  “Click_ro: Cârcotaşul Toni Tecuceanu s-a stins din viaţă – VIDEO/FOTO http://bit.ly/6a5cKl“. Normal, cu video, foto si tot scandalul. Ca asa e frumos. Prietenii mei babuini. Voi v-ati trezit la cinci si respectiv sapte ore DUPA primul care a dat stirea. In online, nu existati. E ca si cum nu ati fi dat nimic, si poate ca ar fi fost mai bine chiar sa va abtineti.

Dar sa lasam traditionalele glory-whores si sa ii trecem in revista pe cei care au si inteles ceva din moartea omului si acum se apuca sa dea pilde de viata. Cateva exemple, mai jos.

 • napocanews: Toni Tecuceanu putem fi toţi
 • gugu_gagabyby: Toni Tecuceanu passed away! AH1N1 hits again! This should be a lesson for all of us to take better care of our health! RIP: TONI TECUCEANU!
 • marianaduma: concluzia dupa primul VIP decedat 2010, Toni Tecuceanu: sa mergem regulat la doctor sa ne facem analize la tot, sa nu ignoram nimic…
 • vtomoiaga: Dupa moartea lui Toni Tecuceanu si mediatizarea puternica oamenii se vor vaccina mai mult impotriva gripei noi.
 • ciprianxl: R.I.P. Toni Tecuceanu ! Cum rahat se duc zeci de vedete importante si tara se umple de tigani,homo,manelari si retarzi??

Nu le comentez, ca nu are sens. Aveti si voi creier, sa compensati lipsa astora de mai sus. Cat de curve pot fi unii pentru trafic insa se vede cel mai bine aici. Fara perdea, fara greturi si fara prezervativ:

drejania: Am dat primii despre Toni Tecuceanu si se cam vede. http://adevarul.ro/actualitate/eveniment/TV-Tecuceanu-Prima-Toni-murit_0_184181736.html

E clar? A murit ca sa faca trafic pentru Adevarul. Mizerabil.

Ca sa nu inchei abrupt, ca s-a facut aproape 00.00. lavinia_m, cnx2k, amorphis05 si Infinity_Guy, voi sunteti cei mai prosti din curtea scolii. Cineva trebuia sa fie si de data asta a cazut pe voi. Voi ati aflat in ultima jumatate de ora ca a murit si ati dat buluc sa ne anuntati si pe noi, restul lumii. Mars.

  Advertisements

  Actions

  Information

  One response

  6 01 2010
  Prowler

  “Ciripitorii” de meserie nu caută decât un motiv pentru a mai trânti o chestie de profunzime filozofică pe “şanelul” propriu. Majoritatea (cu precădere cei despre care ai vorbit) sunt purtători inutili de creier, iar libertatea Internetului nu le oferă decât posibilitatea de a-şi reafirma statutul. Ăştia, dacă le arăţi un băţ, ar putea jura fiecare că a fost primul care şi-au băgat obiectul undeva… Exhibiţia prostiei poate fi un reper pentru membrii ecosistemului şi, astfel, follower-ii îşi pot decanta mai bine legăturile. Din păcate, este nevoie de evenimente triste, cum este cel de ieri, ca să putem înţelege cine populează mediul virtual. Până la urmă, s-ar putea să aibă dreptate una dintre persoanele citate de tine: ar trebui “sa mergem regulat la doctor sa ne facem analize la tot, sa nu ignoram nimic…” poate şi la creieraşi, să ne pună nenea doctoru’ o siguranţă care să sară atunci când mai debităm enormităţi 🙂

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s
  %d bloggers like this: