Organului, numai de bine

20 12 2009

Se ia o dimineata frumoasa de duminica, cu zapada ca-n basme. Dupa o trezire alene, ma duc spre masina sa iau ceva din torpedo. Ma apropii de masina si vad ca prin mormanul de zapada care o inconjoara, adie usor vantul prin geamul din fata stanga, un pic cam spart. Ma invart prin jurul masinii, deshid usa, imi fac loc printre cioburi si evaluez pagubele. Un geam spart si bricheta lipsa. Altfel, CD-urile cu muzica imprastiate pe jos – se vede ca nu au gasit manele – mp3 player-ul la locul lui si nimic lipsa.

Ma gandesc la polita Casco si e clar ca trebuie sa sun la Politie, pentru o constatare. Incerc la 955 – asa tineam eu minte ca e numarul Politiei. Robotul imi spune sa formez 021 mai intai. Fac si asta si observ ca numarul nu este alocat. Sun la 112 si vorbesc cu doua doamne care ma asigura ca un echipaj de politie va ajunge in cel mai scurt timp posibil. De asemenea, ma roaga sa nu ating nimic in masina, sa poata lua amprentele.

O ora mai tarziu – nu atat de scurt timp pe gerul asta – apare si un pedestru dezorientat purtator de cascheta. Se uita la masina, imi cere buletinul si numarul de telefon. I le dau. Doua minute mai tarziu apare si jumatatea lui, al doilea caschetar. Imi cere si el, in aceeasi sinergie a ideilor, buletinul si numarul de telefon. Cuprins de spiritul sarbatorilor, i le dau si lui. Noteaza si apoi da ceva prin statie. Se intoarce spre celalalt si ii sopteste ceva. Vin amandoi spre mine si ma lasa KO.

“Avem numarul dumneavoastra de telefon (sic). V-am facut programare, sunteti a treia masina, veniti si raportati furtul la sectia 11, langa Mall Vitan”

“Pai eu nu v-am chemat aici ca sa raportez? Sa constatati ce e stricat, ce e lipsa, sa faceti o poza sau ce trebuie sa faceti, semnam si ma duc linistit la asigurator?”

“Nu putem. Nu avem cu ce sa luam amprentele si nici aparat foto. Va urcati dumneavoastra in masina si veniti la sectia 11. Dar veniti repede, ca se face coada si domnii nu or sa stea sa va astepte”

“Deci tu imi spui mie sa ma apuc sa dezapezesc masina, sa imi croiesc drum pe strada, FARA geam, si FARA sa pun mana pe volan, usi, schimbator sau torpedo, ca sa nu stric amprentele? Voi ce scoala ati facut?”

“E, lasati, domnul, ca oricum nu ii prinde nimeni p-astia. Faceti la sectie hartiile si asta e, daca doriti sa depuneti plangere”

“Hai, multumesc, la revedere, poate va retin din treaba”

Deci, pe scurt, organul s-a plimbat un pic pe la masina mea, m-a intrebat daca sunt sanatos, bine, si m-a trimis la plimbare. Domnul Christian Ciocan, stiu ca mi-ati comentat destul de repede cand am scris pe blog ceva frumos de Politie. Hai sa vedem, ce ziceti de cum m-am distrat eu duminica alaturi de colegii dumneavoastra? Asa-i ca suntem un model de eficienta?

Sarbatori Fericite tuturor capetelor de creta. Exact atat de fericite pe cat le meritati.

Advertisements

Actions

Information

One response

25 12 2009
Cat

He he! La mine au venit si au luat amprente. Asaaaaaa…. Siiiiiiiiii? Am curatat la praf negru de am vazut carabusi verzi. Si cam atat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: