SOC SI GROAZA! Germanos vinde abonamente pe Luna!

11 09 2009

In cursa pentru venituri, Germanos scapa de problema unei oarecare saturatii la nivel de voce in Romania si vinde abonamente direct pe Luna. Miscarea are loc in contextul in care, in urma achizitiei Zapp, Cosmote a decis sa faca un roll-out al retelei direct pe satelitul Pamantului, devenind astfel primul operator care ofera 3G pe Luna, in incercarea de a recupera timpul pierdut pe Pamant.

Dovada irefutabila a fost descoperita dupa adanci sapaturi fix in varful paginii de abonamente de pe site-ul retailer-ului GSM:

germanos

Lasand gluma la o parte, hai sa analizam mai bine diferenta dintre Luna si luna. Daca stati prost cu rabdarea, nu va complicati cu ce urmeaza mai jos. Luati un Wii si bagati un joc. Reveniti maine. Daca nu, cititi pana la capat, poate se leaga ceva.

LÚNĂ, (I 3, II) luni, s.f. I. 1. Astru, satelit al Pământului, care se învârteşte în jurul acestuia şi pe care îl luminează în timpul nopţii. ♢ Lună nouă = momentul în care Luna este în conjuncţie cu Soarele, când se vede o mică porţiune din suprafaţa sa iluminată de acesta; înfăţişarea Lunii în acest moment; crai-nou. Lună plină = momentul în care Luna este în opoziţie cu Soarele şi i se vede întregul disc iluminat de soare; Luna văzută în întregime. ♢ Expr. A trăi în lună sau a fi căzut din lună = a nu şti ce se petrece în jurul lui, a nu fi în temă, a fi rupt de realitate, lipsit de simţ practic. A apuca luna cu dinţii sau a prinde (sau a atinge) luna cu mâna = a obţine un lucru foarte greu de căpătat, a realiza ceva aproape imposibil. A promite (şi) luna de pe cer = a promite lucruri pe care nu le poate realiza. A cere (şi) luna de pe cer = a cere foarte mult, a cere imposibilul. Câte-n lună şi-n stele (sau în soare) = tot ce se poate închipui, de toate. A da cu barda (sau a împuşca) în lună sau a fi un împuşcă-n lună = a fi nesocotit. A-i răsări (cuiva) luna în cap = a cheli. ♦ (Adjectival) Foarte curat, strălucitor. ♢ (Adverbial) Parchet lustruit lună. 2. Lumină reflectată de lună (I 1). ♢ Loc. adv. La (sau pe) lună = la (sau pe) lumina lunii. 3. Satelit al unei planete. II. 1. Perioadă de timp care corespunde unei revoluţii a Lunii (I 1) în jurul Pământului. ♢ Lună calendaristică = fiecare dintre intervalele de timp, apropiate de perioada de revoluţie a lunii (I 1), în care e divizat anul calendaristic. Lună siderală = perioadă de revenire a lunii în dreptul aceleiaşi stele fixe. Lună sinodică = lunaţie. Lună solară = interval de timp egal cu a douăsprezecea parte din anul solar. 2. (Astron.) Interval de timp egal cu fiecare dintre cele 12 diviziuni ale anului calendaristic, cu o durată de 28 până la 31 de zile. ♢ Lună de miere = prima lună dintr-o căsătorie. ♢ Loc. adv. Pe lună = lunar (1). Cu luna = (închiriat sau angajat) cu plată lunară. Cu lunile sau luni de-a rândul, luni întregi, luni de zile = timp de mai multe luni (până într-un an). – Lat. luna.
Sursa: DEX ’98

Gratuisme, dragii mei.


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: