Rinfrescante

19 05 2009

Vad multe filme si putine imi aduc ceva nou. Gomorra ia Italia si o muta direct in Africa, in lumea a treia, cu saracie, lacomie si mult gri, la ani lumina sub paradisul turistic cu care este vanduta strainilor. Mafia italiana nu are nicio legatura cu imaginea fabricata la Hollywood si nu este decat un joc sec de supravietuire, in care inteligenta nu prea are loc. Filmul nu are efecte speciale, are putina muzica si aproape deloc sex. Si niste personaje atat de reale incat par ca vorbesc direct cu tine. Nu noi am inventat cocalarii, nu noi am inventat manelele, nu noi am inventat micile combinatii. Filantropica noastra este un joc fin fata de Gomorra sudului Italiei.
E de vazut neaparat. In special ca o pauza de la rahaturile americane, filme documentate probabil de doua zile de navigat pe Internet. Nu va bazati prea mult pe italiana. Este in mare parte vorbit in dialect, care aduce chiar mai bine cu romana, si a rulat si pe ecranele din insula cu titrare.
Si ca sa fie diferenta cat mai clara, intai trailerul pentru Italia:

Si apoi trailerul ridicol care coboara filmul la inteligenta americanilor, rezumandu-l in trei clisee, narate de o voce groasa, cu un Scorsese pe generic, cat sa vada si redneck-ul de rand un nume cunoscut, chiar daca fara nicio legatura cu filmul:

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: