Jegul de sub sutana

11 05 2009

Am ratat saptamana trecuta un reportaj de zile mari si nopti nedormite pentru barbosii murdari din bisericile romanesti. Am citit comentariile si mi se par nostime reactiile habotnicilor fara minte, contrariati de adevarul evident. Popimea citeste mai mult hartiile semnate de Isarescu decat paginile Bibliei.

Era si timpul ca cineva sa zgarie un pic buboiul ce coace in cel mai mare dezvoltator imobiliar din Romania. Partea care ma dezamageste este ca probabil nu va fi decat un fas, dupa care sutanele infecte vor redeveni porcii scelerati pe care ii stim.

Avem coruptie in BOR S.A.? Avem. Avem securisti? Avem. Avem scandaluri sexuale? Avem. Avem pedofilie? Avem. Avem frauda? Avem.

Cate vile s-au construit din cutia milei si de ce este Dealul Mitropoliei plin de Mercedes S Klasse, BMW 7, Bentley si Rolls, cand au sutanele intruniri sau sarbatori? Glumind un pic, de ce biserica din cartier scoate boxele pe geam la slujba, dar la vecinul de vis-a-vis vine politia daca asculta muzica mai tare? De ce este religia materie obligatorie la scoala, dar ne bagam picioarele in ea de libertate a religiei (scuze pentru repetare) si nu predam decat Ortodoxismul? A mers cineva prin satele tarii si s-a intrebat de ce seamana atat de multi copii cu popa? Cati bani trebuie sa doneze un popa pentru a deveni un mini-sfant in calendar?

De ce inchidem ochii, in loc sa punem lucrurile unde le sunt locul, mai exact Biserica sub controlul legii, Fiscul in control la Biserica, politia in vilele popilor si popii in inchisoare? Pentru ca astia multi nu au putere de decizie si pentru ca puterea de decizie sta in maini asezonate cu interese.

Sa ne intelegem. Personal, sunt undeva intre ateu si credincios nepracticant, iar a crede in popi si in biserica in loc de divinitate direct mi se pare cea mai mare prostie. Nu vad rolul intermediarilor decat in a trage foloase materiale si fizice din naivitatea altora.

Daca aterizeaza vreun ametit pe aici cu intentia de a ma blama pentru ce am scris, sa tina minte ca stiu despre ce vorbesc si ca in cea mai bine vanduta carte din toate timpurile scrie ca nu ai dreptul de a judeca sau comenta religia si parerile altuia pe aceasta tema. E exact ca la aruncatul pietrei.

Advertisements

Actions

Information

One response

18 11 2009
psyke

subscribed 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: