Unii nu invata niciodata

26 04 2009

De unde a plecat criza? De la creditele subprime. Credite ipotecare cu grad ridicat de risc, acordate unor oameni care in mod normal, la o analiza corecta a veniturilor, nu ar pupa un imprumut nici pentru un sac cu cartofi. Pe scurt? Nesustenabile.

Ce face Ford, gigant auto american, salvat din rahat (a se citi faliment) de un ajutor imens din partea guvernului american? Se scobeste in teava de esapament si da masini in rate. Cui? Oricui. Trebuie doar sa ai un salariu la inceput, ca apoi poti sa fii somer un an de zile fara probleme. Te sponsorizeaza ei.

american-idiot

Reclama e din Yahoo! Mail.

Da, e un val mare de concedieri in State. Da, sunt multi someri. Da, trebuie sa iti adaptezi oferta la conditiile pietei. Dar cand simti ca nu rezisti prea mult la un loc de munca tu iti iei masina in rate? Si cand ai scapat prin urechile acului de rahat, pe banii contribuabilului, tu te apuci din nou sa creditezi ne-creditabilii?

American Idiots.

Advertisements

Actions

Information

2 responses

26 04 2009
zoso

Grupul Ford a anunţat în repetate rânduri că nu are nevoie de ajutoare de stat şi exclude posibilitatea falimentului, în mare parte datorită fondurilor de peste 23 miliarde de dolari obţinute în 2006 prin credite ipotecare garantate cu o mare parte din fabricile şi activele deţinute.

http://www.mediafax.ro/economic/ford-profita-de-problemele-gm-si-chrysler-reducand-costurile.html?1686;3985065

26 04 2009
silverwolf

my bad. i-am bagat in galeata cu GM. desi creditarea clientilor prin fonduri din alte credite, ipotecare, nu este neaparat mai sanatoasa. thanx.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: