This Is Me Taking a Piss on Your Live Band

8 02 2009

De ce nu ma mai duc in Jukebox (s-a si inchis intre timp), Coyote Ugly (original nume), Hard Rock Cafe (Dumb Folk Cafe ar fi mai potrivit) si de ce nu va mai exista o a doua oara in Spice? Pentru ca au pierdut CD-urile cu muzica si au angajat lautari plafonati, intitulati, cu staif, Live Band.

Pe o scara valorica a talentului, undeva intre mine cantand la volan si niste pustani talentati care incearca sa se afirme pe munca proprie in multe barulete underground, o formatie de casa, a se citi de bar, a ales calea usoara. Nu ai talent pentru a avea o imagine, nu ai creierul sa compui muzica proprie, nu ai publicul care sa vina pentru tine, asa ca falsezi melodiile altora in fata unor oameni veniti pentru cam orice altceva in barul in care te prostituezi.

Nu numai calitatea actului pseudo-muzical lasa de dorit, dar si repertoriul se invarte in jurul acelorasi zece piese ca Proud Mary (Rollin on the River), Blue Suede Shoes, sau Feel a lui Robbie Williams, la care mai adaugam zece piese country si rock’n’roll, puse pe heavy rotation seara de seara. Si daca ai crede ca repetitia este mama invataturii, ei bine nu, de fiecare data canta macar la fel de prost.

Cine este publicul tinta, care gusta asemenea mizerii fonice? La o prima vedere, niste mici si medii corporatisti, cu varste de la 30 la 50 de ani, medii spre urati, cu o greutate cam cu plus, care isi arata aprecierea prin a sta cu fundul pe scaun in spatele unui mocktail sau a se batai aritmic in fata scenei. Au venituri peste medie, dar compenseaza cu un IQ social sub medie. Intr-un fel au si circumstante atenuante. Un Live Band canta numai melodii clasice, pentru ca orice e nou dureaza pana se invata. Falsand vechituri, rezoneaza cu publicul, care in subconstient face conexiunea cu muzica pe care o asculta cand nu facea parte din corporatistii cu varste de la 30 la 50 de ani.

Singura mea intrebare ramane, cam de la ce nivel in jos trebuie sa iti coboare respectul de sine, pentru a te prostitua fonic la modul asta?


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: