Deadline: Ce, cum si unde ne mananca

1 12 2008

Astazi vom vorbi despre deadline, acel animal neprietenos, var de-al doilea cu dobanda si frate de cruce cu bicicleta fara sa.

Deadline-ul face parte din familia Iritantus Nevroticus, cu trei categorii de sub-regnuri:

• Deadline-ul relaxat. Acesta permite un confort psihic frate cu lejeritatea, dar loveste miseleste pe ultima suta de metri. Simptomele perioadei de apogeu sunt, cronologic, panica, munca surda, disperarea, constienta subita manifestata sub forma unui ce-dracu-am-facut-pana-acum, urmata de resemnare si concediere.
• Deadline-ul contra naturii. Este in contratimp cu tot si cu toate. Te loveste cand ai timp, nu esti presat de nimic, doar ca prezinta umflaturi sub forma oamenilor indispensabili materializarii sarcinii, care sunt de negasit fix cand ai nevoia mai mare de ei. Acestia revin la viata exact la timp, cat sa isi manifeste regretul ca ai fost concediat.
• Deadline-ul tanga. Este strans, te ustura si iti intra in fund. Este setat in asa fel incat, voit sau nu, sa nu il poti respecta. Este urmat, natural, de un numar nedeterminat de amanari, la fel de scurte, nimic altceva decat pusee de realism din partea datatorului de deadline, combinate cu o competenta discutabila a deadline-uitului. Culmineaza cu frustrarea deadline-uitorului, manifestata in concedierea ta, macar asa sa se simta si omul bine.

Trasatura fundamentala a deadline-ului este sinceritatea, fiind singurul care iti spune, imediat ce afli cum il cheama, ca daca nu il respecti esti tras pe linie moarta.


Actions

Information

3 responses

2 12 2008
Madalina

haha, vad ca toate variantele de deadline duc la concediere 🙂

2 12 2008
silverwolf

pai trebuia sa fie si un element recurent, nu? 🙂

3 12 2008
Emilian

Pe mine ma seaca out of office-urile exact atunci cand am un deadline strans. Unele parca sunt puse exact in ciuda mea. Trimit e-mail, vine out of office. Dupa doua saptamani, cand respectivul nu mai este in concediu, stiu sigur din mesajul de out of office, trimit iar e-mail. Ei bine, s-a gasit sa plece din nou si ma trezesc cu un, evident, out of office.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: