Zilele Bucurestiului Cacacios

22 09 2008

Singurul privilegiu adus de Zilele Bucurestiului a fost un miros acut de balegar la Universitate si Unirea.

Pe motiv de severely over-doing it vineri noaptea, sambata am decis sa play it cool si prietenos cu ficatul. Si in ce decor mai bun si mai inspirat decat Zilele Bucurestiului? Deci hai s-o ardem pe-ntuneric la muzee. Ca scrie in program ca sunt deschise pana la trei dimineata, nu? Si iata cum urma sa iau inca o lectie de a nu mai pune botul la ce vad pe afis sau in programul oficial al minunatului-eveniment-care-s-a –soldat-cu-j’de-mii-de-oameni-care-umblau-de-bezmetici-intre-o-tona-de-chestii-deschise-care-erau-inchise.

Muzeul National de Arta. 21:45. Puzderie de oameni in fata portilor inchise. Curse speciale care mai turnau la curiosi in statia organizata fix in buza muzeului. In spatele portilor inchise, pe partea pe care am fi vrut sa ajungem si noi, restul lumii, delegatie de smecherasi cehi, dupa steagurile de la limuzine, care se culturalizau moca si o ardeau exclusivist, oarecum indiferenti fata de injuraturile printre dinti pe care le pasam jandarmilor de la poarta, cu rugamintea politicoasa de a le transmite organizatorilor si distinsilor oaspeti.

Muzeul de Istorie. 22:00. Deja era reflux. Ultimii gura-casca erau goniti de angajati, speriati sa nu cumva sa ii prinda zece si zece la munca sambata seara. Afis mare pe geam. Deschis pana la 22:00. In program, deschis pana la 03:00.

Galerie de Arta, zona Academiei. 22.15. Patru pereti albi cu cateva zeci de tablouri atarnate, doi gura-casca curiosi si doua mese de plastic intr-un colt, la care vreo sase angajati sau artisti, dracu stie ce neam de alcoolici erau, balotau mici, sprit si bere la PET. Idilic.

Centrul vechi. Restul noptii. O gramada de bezmetici care faceau ping-pong intre terase si evenimentele anuntate cu tam-tam si anulate pe blat. Si traditionalele cozi la mici si alte chestii d-ale gurii pentru un neam de friptangii.
Cine a castigat: proprietarii de baruri din centrul vechi. Cu mic cu mare, bucuresteanul vesel si saritor la sarbatoare a dat iama in alcooale si potol.

Cine a pierdut: eu si altii ca mine, care au incercat doua-trei muzee, sau au umblat duminica douaj’ de minute pe la Universitate pana sa gaseasca un loc de parcare.

Concluzie? Duminica seara, in plimbare pe la Unirea si Universitate, te loveste o putoare de balegar de nu stii pe unde sa iti revii. La Unirea a fost circ, la Universitate au fost trasuri. Invariabil, fecalele aferente animalelor au ajuns in natura, in parc sau respectiv la coada calului lui Mihai Viteazu’. Ca doar sunt ingrasaminte, nu?

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: