S-a inaugurat inchiderea deschiderii Pasajului Obor

27 08 2008

In noaptea aceasta au fost finalizate lucrarile de inchidere a Pasajului Obor, dupa o perioada intermediara, de pregatire, in care pasajul a fost deschis, uneori chiar pe ambele sensuri in acelasi timp.

Municipalitatea a mai avut o tentativa de inchidere a Pasajului in luna mai, demers care nu a avut insa efect decat timp de doua luni. Surse apropiate Primariei Generale sustin ca de aceasta data oficialii incearca tot posibilul sa se faca o treaba temeinica.

„Vom incerca sa facem pauze mai lungi, sa nu lucram mai mult de doi in acelasi timp si sa punem la punct o strategie care sa paralizeze simultan toate sensurile de circulatie”, spune Apolodor Damaschin, seful echipei de 372 de muncitori calificati si un maidanez maro, responsabili cu aplicarea Proiectului de Permanentizare a Destabilizarii Infrastructurii de Transport (PPDIT).

Echipa va implementa, in premiera pentru Romania, sistemul asfalteaza – decoperteaza – plombeaza – gaureste, initial intr-un plan pilot de opt saptamani, pentru a se asigura eliminarea completa a oricarui potential risc de re-deschidere a Pasajului.

„Noi nu lucram ca amatorii de la celelalte lucrari. Noi nu am participat la vreo licitatie ca ei, noi suntem amici cu Domnu’ Doctor si stim ca n-are nici un rost sa torni un strat de asfalt doar ca sa te afli in treaba, fara sa dai macar o gaura de doi metri la doua zile dupa, sa dezgropi cheia de 14 uitata de Nea’ Gogu”.

PPDIT beneficiaza de fonduri de la Bugetul de Stat in valoare de 37 milioane euro. In cazul in care lucrarile de inchidere a Pasajului Obor nu se incadreaza in bugetul acordat, oficialitatile vor suplimenta fondurile prin marirea tarifelor Rovinietelor, cresterea pretului benzinei si implementarea taxelor de acces in zona Obor, de trecut strada si de semnalizat stanga.

Conform contractului, Municipalitatea se angajeaza ca, in urmatorii doi ani, circulatia din zona Obor sa fie complet impracticabila, semafoarele sa fie scoase din uz si vatmanii tramvaielor deviate sa fie inlocuiti cu aurolaci.


Actions

Information

2 responses

27 08 2008
uncharm

cinci stele. astia de la haipa te boicoteaza.

29 08 2008
Aia Mica

Aseara era 2/3 deschis….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: