Elementarele organizarii

26 08 2008

Cand te cheama Bucharest City Challenge si ai pretentia de a fi un circuit stradal care aduce si ceva in plus la capitolul entertainment, mai exact un dj set Faithless, cu Sister Bliss si Maxi Jazz, incearca macar sa ai bunul simt de a le spune oamenilor de pe scena ca la 23:00 ai taiat sonorul. Nu am pretentia sa faci asta pentru public, aia oricum sunt fraierii care au platit biletul si ti-au bagat banii in buzunare. Zic eu ca e de evitat sa o vezi pe Sister Bliss pe scena, nedumerita de ce se intampla in jur, cu sonorul taiat brutal in mijlocul setului (pentru ca ar mai fi mixat macar o ora, la cum o vedeam), cerand explicatii si neprimind decat o mufa scoasa din alimentator. Gratie unei organizari exemplare, a ajuns in postura de a balbai scuze publicului, desi setul a fost la inaltimea asteptarilor si oricum peste media evenimentelor din week-end-ul asa-zis de curse.

hb.JPG

(www.bucharest-ring.com)

De asemenea, nu vreau sa fac o comparatie cu Marele Premiu de la Hungaroring, ca ar putea fi un subiect sensibil pentru unii, dar, ca un om care a fost la ambele evenimente in decurs de trei saptamani, am mai multe nedumeriri.

De ce la Hungaroring exista, la fiecare suta de metri, o iesire pentru masini si piloti in caz de accident, iesire la care este si un echipaj de salvare si unul de tractare, in timp ce la Bucuresti s-a lovit un om de parapet, a coborat din masina, a incercat sa iasa de pe circuit, nu a putut sa sara gardul (gandit de romani sa nu intre nimeni pe pista, dar si sa nu iasa), si s-a resemnat, urcand inapoi in masina, cu un parapet de beton si sarma in stanga si masini zburand pe langa el in dreapta?

Tot la capitolul securitate, cum dracu iti permiti sa lasi in tribune (am sa revin si asupra conceptului de tribuna in acceptiunea romaneasca) oameni cu casti de scuter / motor? Esti imbecil? Stii ca ala poate oricand sa arunce casca peste gard, pe pista, si te trezesti cu licenta revocata si cu un ditamai procesul de o sa platesti daune cat nu visai sa incasezi? Cum vrei sa emiti pretentii, cand la intrare nu exista filtre si controale?

Si acum, pentru bomboana de pe coliva, sa atingem un pic experienta spectatorilor, trecand peste faptul ca din boxe erau indemnati sa bea cat mai multa apa, care nu se mai gasea la nicio ghereta. De cand ideea de tribuna inseamna un gard in fata pistei si un gard in fata Casei Poporului, si intre, peluza de scaieti, iarba si pamant? Eu credeam ca la Hungaroring, unde parcarea oficiala este un imens camp cu buruieni, nu exista infrastructura. Dar la noi lipsesc tribunele cu totul, nu mai vorbim de locuri de parcare, care nu exista nici cand este si nici cand nu este vreo cursa in oras.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: