Bani pe apa sambetei

18 08 2008

Ca un umil platitor de taxe ce esti, te-ai astepta ca, la nevoie, sa spunem in caz ca ai o urgenta medicala, banii aia dati pentru asigurarile medicale sa functioneze la ceva. Eh, daca esti de o asemenea parere, da-ti repede doua palme, ca daca nu iti da sistemul medical neaos un sut in fund de nu il poti duce.
Studiu de caz. Se ia un om si se duce la distractie in Vama. OK, stiu, din start e cea mai calamitata optiune, ca infrastructura de orice fel. Includem aici si medicalul. Se ia un salam cu par de zece centimetri inaltime, cunoscat si sub numele de caine, care musca omul de calcai, exact ca pe Ahile (pentru generatia McDonald’s, nu va bateti capul, Ahile e de fapt Brad Pitt in Troia).
Luam pacientul sangerand si il ducem la o farmacie din Vama, cu doua lucruri in cap. Antitetanos si antirabic. Raspuns: n-am. Gasim o ambulanta la Bibi, si personalul sus, la o masa. Intrebam de sanatate si vaccin. Raspuns: n-am. Ducem pacientul la Mangalia, la urgente. Stam la coada. Noi intrebam, doctorul raspunde: n-am. Ne incapatanam si intram si intr-un SensiBlu. Raspuns, insotit de un zambet superior: n-am. Si completarea: nici nu o sa gasiti.
Unde e Nicolaescu sa il iau, sa il crestez, sa il dau cu sare, sa il dau la caini si sa il trimit sa isi gaseasca vaccin?

Advertisements

Actions

Information

2 responses

19 08 2008
Emilian

Omu’ a avut noroc nu ca n-a turbat, ci ca nu l-a muscat vreun parizer, mai serios 🙂

19 08 2008
silverwolf

Mai stii, poate maine-poimaine ii creste si coada 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: