Integrare etnica

10 01 2008

Abraham Pieptanaru si Ronaldo Rolex Turtoi sunt doi cetateni apartinand unei etnii cinstite, pe nedrept discriminate, care a adus numai foloase imaginii Romaniei.
Abraham are 17 ani, cazier de cand avea 12 ani pentru furt si distrugerea proprietatii, un tatuaj cu un Love Mymy si este acordeonist. La metrou.
Ronaldo Rolex are 23 de ani, sapte frati acasa, mama moarta la nasterea celui de-al treilea si tatal veteran din primul razboi mondial care traieste jumatate paralizat dintr-o pensie de 50 de lei, dati-ne si noua un leu sau un colt de paine, sa va ajute Dumnezeu.
Tot el se lauda ca nu l-au prins niciodata dupa ce a violat-o pe pustoaica aia de 15 ani din Bragadiru. El este casierul. Strange banii. Abraham e pe post de junior, trebuie sa cante, inca nu a facut suficienta facultate cat sa avanseze pe scara ierarhica.
Stau amandoi pe scaune in statie la Muncii. Abraham se scobeste in ureche cu unghia lunga de la degetul mic. Il jeneaza cercelul nou, cum a vazut el ca poarta Mutu. Ronaldo Rolex numara un fisic de bani si isi aranjeaza pumnul de monede din buzunarul de la trening.
RR: Proasta zi azi. Vine pranzu’, manca-ti-as ceasu’ si n-avem decat un milion, praleo. Tre sa mai facem zece mii pe vagon, ori zece vagoane o suta de mii, ori douaj’ de ture, ca sa ne scoatem cu trei bulioane azi.
A: Nu da chitrosii. Ie dupa sarbatori, cica n-are bani, abia daca mai prostesti o baba.
RR: Si ti-am zis, proste, canta d-alea pariziene cum te-am invatat la franceji, d-alea de mulan ruj, ca altfel nu pune botu prostii. Nu mai mere cu colinde sa faci pe Hrusca.
A: Hau, o sa fie mai prost ca-n decembrie. Abia daca ne scoatem cu nouaj de milioane, nu mai batem suta. Ie plin metrou’ de saracii astia care munceste pe douaj de bulioane si au crocodilu cam goleanu dupa revelioane.
RR: Il auzi? Hai ca vine trenu cu bani. Sa vezi ce-ti rup picioarele daca te mai apuca rasu in vagon. Nu-ti da nici dracu bani daca nu esti trist. Gandeste-te la ma-ta c-o sa-i rugineasca Mertzu-n parcare daca nu-i duci bani de benzina.
Vine metroul. Intra amandoi in ultimul vagon pe usa din spate. Pe la mijloc iese Maricica, fata cu vioara.
A: Ai vazut-o pe panarama? Iar ne-a golit vagonu’ de bani. Picam de fraieri.
RR: Taci si canta, talentule!
Metroul porneste. Pana aproape de Iancului nu misca nimic. Toti isi indeasa mai adanc castile in urechi sau se uita in alta parte incercand sa ignore spectacolul. Aproape de oprire, o femeie cu doua plase pune doua fise de 50 de bani in paharul de Mc Donald’s al lui Ronaldo Rolex.
RR: Sa va ajute Dumnezeu, sa va dea numai sanatate si fericire! Bogdaproste!
Ies pe la prima usa si se inghesuie sa intre in vagonul urmator. Rolex scoate banii din pahar si ii baga in buzunar, la gramada. Paharul trebuie sa fie mereu gol. Asa e-n marketing.
RR: Mortii ma-sii de baba jegoasa, abia scuipa zece mii cand avea pumnu de fise-n buzunar
A: I-a stricat pe toti UE, are numai bani in cap. Incep sa nu mai marce banu si dupa aia nu-nteleg de ce le bagam cutitu-n gat.

Advertisements

Actions

Information

3 responses

11 01 2008
dan tudor

din fericire, cand am intrat in UE brusc au disparut de la metrou fo 60% din cesetori. Oare unde or fi?

11 01 2008
pikchiu

s-au dus cu totii la mall

11 01 2008
silverwolf

da, si au lasat acordeoanele si vioarele in parcare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: