Multi si buni vs. unul si prost

7 01 2008

Sau proasta inspiratie de a mai vedea si I Am Legend dupa Goodfellas. Am dat cu batu in balta in stil mare. Dupa 145 de minute de FILM au urmat 101 de minute chinuite si trase de par de nimic.

Despre Goodfellas nu am nimic de zis. L-am vazut toti. Robert De Niro, Joe Pesci, Ray Liotta, Paul Sorvino. Regizat de Scorsese inainte sa esueze prin Romania. Oscaruri. Sa stea cineva sa numere de cate ori apare fuck sau ale sale derivate in dialogul urmator.

Jimmy Conway: What’s the fuckin’ matter with you? What – what is the fuckin’ matter with you? What are you, stupid or what? Tommy, Tommy, I’m kidding with you. What the fuck are you doin’? What are you, a fuckin’ sick maniac?
Tommy DeVito: How am I meant to know you’re kidding? What you mean, you’re kidding? You breaking my fuckin’ balls?
Jimmy Conway: I’m fuckin’ kidding with you! You fuckin’ shoot the guy?
Henry Hill: He’s dead.
Tommy DeVito: Good shot. What do you want from me? Good shot. Fuckin’ rat anyway. His family’s all rats. He’ll grow up to be a rat.
Jimmy Conway: You stupid bastard, I can’t fuckin’ believe you. Now, you’re gonna dig the fuckin’ thing now. You’re gonna dig the hole. You’re gonna do it. I got no fuckin’ lime. You’re gonna do it.
Tommy DeVito: Who the fuck cares? I’ll dig the fuckin’ hole. I don’t give a fuck. What is it, the first hole I dug? Not the first time I dug a hole. I’ll fuckin’ dig a hole. Where are the shovels?

Despre I Am Legend daca zic ceva nu e de bine. Inca un film prost cu zombies. Au simtit nevoia sa mai faca unul, dupa trei bucati de Resident Evil, 28 Days Later si 28 Weeks Later, cinci filme cu acelasi subiect, mai bune si aparute inaintea prostiei astea, care imi vin in minte fara sa stau macar sa ma gandesc. E un film teribil de boring in care joaca (impropriu spus) Will Smith…si Will Smith…mai apare la un moment dat Will Smith…si ca sa nu fie singur, mai joaca si un caine. Probabil la fel de bine decat stapanul. Cred ca nu au avut bani de mai multi actori, unde mai pui ca nici pe Will Smith nu l-au platit cat sa prinda sfarsitul filmului. Sa imi spuna si mie cineva de ce Will Smith incepe filmul intr-un Ford Mustang, pentru ca in urmatoarele secvente sa se intoarca acasa intr-un jeep, in afara de reclama, de ce masinile sunt intotdeauna perfect curate desi orasul este jungla si de unde se trezeste mereu intr-o camera luminata desi in fiecare noapte are grija sa traga obloanele la fiecare fereastra. Si multe alte non-sensuri. Apropo de final, si ce dracu fac o mana de oameni cu antidotul? Il toarna la radacina copacilor, il fac ceai sau ce, dupa ce s-a spus clar ca sunt cateva sute de milioane de mutanti si cinspe’ supravietuitori stransi in trei case? Ca o mostra de profunzime a filmului, o replica reprezentativa ar fi un dialog intre unicul actor si caine.

Neville: Come on, Sam. We gotta go.

Goodfellas merge revazut oricand. Mai greu este de gasit retardatul care va vedea a doua oara I Am Legend. Desi eu cred ca statul cu ochii in tavan e la fel de fun.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: